Sediul futurist al noului Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi va fi construit, în Parcul Rizer, de firma bucureşteană Midanne Invest Grup SRL, având ca subcontractant societatea Termhidro SRL din Brăila.

Cele două companii au câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru execuţia lucrărilor, cu o ofertă de 17.687.687 de lei fără TVA. Valoarea estimată a contractului licitat s-a ridicat la 17,99 milioane de lei fără TVA, aproape patru milioane de euro. Constructorul va avea la dispoziţie 24 de luni pentru a realiza lucrarea.

Noul Muzeu de Artă Vizuală al Galaţiului este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale Consiliului Judeţean. Proiectul a fost realizat, în 2008, de Dan Ujeucă şi a fost premiat, la nivel naţional, de Ordinul Arhitecţilor. Planurile au fost, însă, „uitate” în sertare aproape un deceniu.

Muzeul de Artă Vizuală a fost găzduit vreme de 47 de ani de Palatul Episcopal, însă a fost nevoit să părăsească impozanta clădire în 2013, după retrocedarea acesteia către Arhiepiscopia Dunării de Jos. De atunci, muzeul a funcţionat într-un spaţiu impropriu, la un parter de bloc, lângă Piaţa Centrală.

Potrivit informațiilor oferite de CJ Galați, clădirea din Parcul Rizer, care va avea o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, va fi primul muzeu construit în România după anul 1989.

Articolul precedentGalaţiul îşi cumpără tramvaie noi, de 26 milioane de euro
Articolul următorAnchetă privind incidentul cu bărcile din portul Siret ajunse în Dunăre la viitură