Circulaţia pe strada Basarabiei, între arterele Domnească şi Grădina Veche, se închide începând de joi, 6 septembrie, pentru realizarea unor lucrări de modernizare. Restricţia se adaugă celor două deja existente, pe segmentele Traian – Grădina Veche şi Domnească – Mihai Bravu.

Potrivit Primăriei, lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport inclusiv viaducte axa Est – Vest, intrări în Galaţi”, demarat în luna iunie. Conform proiectului, strada Basarabiei va beneficia de: refacerea sistemului rutier pe partea carosabilă pe toată lăţimea străzii, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecţiilor, desfiinţarea liniilor de tramvai şi realizarea instalaţiilor electrice pentru extinderea reţelei de troleibuz. De asemenea, sunt avute în vedere asigurarea scurgerii apelor prin guri de scurgere racordate la reţeaua de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare, refacerea branşamentelor şi a subtraversărilor.

Potrivit municipalităţii, s-au realizat până acum înlocuirea reţelelor de apă şi a unui tronson de canalizare, între strzile Domnească şi Mihai Bravu.

Pe segmentul pe care se va închide circulaţia din 6 septembrie se va face o reţea provizorie pentru furnizarea apei potabile, pentru a nu-i afecta pe consumatori pe perioada desfăşurării lucrărilor. Pe toate segmentele menţionate se lucrează şi la reţeaua electrică.

Conform Primăriei, durata întregului proiect este de 14 luni, iar lucrările, în valoare totală de 14,1 milioane de lei cu TVA, sunt executate de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL.

Articolul precedentCuţităreală şi maşini distruse la un grătar între prieteni
Articolul următorPatru adolescenţi i-au furat unui taximetrist banii din maşină