Patru adolescenţi gălăţeni i-au furat unui taximetrist banii pe care acesta îi încasase pe parcursul zilei, în timp ce negociau cu el efectuarea unei curse.

Cei patru tineri, cu vârste de 14-16 ani, au încercat să-l convingă pe taximetrist să-i ducă în zona Pieţei Centrale. În timp ce şoferul le explica că este ocupat şi nu are cum să onoreze cursa, unul dintre tineri, profitând de faptul că geamul portierei dreapta faţă era deschis, a sustras din maşină banii proveniţi din încasări, o sumă de aproximativ 250 de lei.

Adolescenţi au fugit apoi spre un alt cartier al oraşului, iar taximetristul le-a solicitat sprijin colegilor săi, astfel că în scurt timp a reuşit să-l găsească pe unul din cei patru tineri, în zona Şcolii „Mihai Eminescu”. Şoferul l-a imobilizat pe tânăr, în zonă a izbucnit un scandal monstru, iar o gălăţeancă a sunat la 112, pentru a anunţa incidentul.

La faţa locului, în faţa şcolii de pe strada Roşiori, s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 1 Poliţie, care l-a identificat pe tânărul reţinut de taximetrist şi a stabilit că este gălăţean şi are 14 ani. Acesta le-a povestit oamenilor legii că, în timp ce se afla pe strada Traian, împreună cu trei prieteni, i-au solicitat taximetristului să-i ducă în zona Pieţei, moment în care unul dintre amici a sustras o sumă de bani din autoturism.

Poliţiştii „au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 Cod penal. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea şi depistarea celorlalţi autori, precum şi pentru stabilirea formei de participaţie la infracţiune a fiecărei persoane în parte”, a comunicat un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Articolul precedentSe închide circulaţia pe strada Basarabiei, între Domnească şi Grădina Veche
Articolul următorAmenzi mai mari pentru nerespectarea regulilor de gospodărire a oraşului