Prima parcare supraetajată din municipiul Galaţi se construieşte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, unde în momentul de faţă traficul haotic şi ambuteiajele sunt la ordinea zilei.

Firmele câştigătoare ale contractului, Tancrad şi Lemacons, au început deja lucrările pentru ridicarea parcării situate lângă Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Constructorii trebuie, mai întâi, să devieze o conductă de apă care deserveşte un hidrant. Investiţia, în valoare de peste 7,1 milioane de lei (fără TVA), este finanţată din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Parcarea, cu demisol şi parter, va avea în final 315 locuri, dintre care 17 pentru persoanele cu dizabilităţi. Potrivit informaţiilor furnizate de Consiliul Judeţean, clădirea parcării va avea „formă dreptunghiulară, cu dimensiunile maxime de 83,6 metri x 47,9 metri. Dimensiunea locurilor de parcare va fi de cinci metri lungime şi doi metri şi jumătate lăţime”. Parcarea va fi prevăzută cu instalaţii pentru stingerea incendiilor, instalaţii sanitare, instalaţii termice şi electrice.

Termenul de execuţie a lucrării este de 24 de luni, astfel că parcarea trebuie să fie finalizată pe 23 aprilie 2020. Perioada de garanţie este de 36 de luni de la recepţia lucrării.

Proiectul parcării supraetajate de la Spitalul Judeţean a fost aprobat spre finalul mandatului precedent al Consiliului Judeţean, în ianuarie 2016, ideea aparţinându-i vicepreşedintelui de atunci al forului, Marian Vicleanu (UNPR).

Articolul precedentA blocat sensul giratoriu doar ca să-şi fotografieze maşina!
Articolul următorTomberoane cu senzori de umplere şi alarmă antifurt