Un bărbat din Galaţi a blocat un sens giratoriu din oraş, pentru a-şi fotografia maşina în mijlocul intersecţiei. Incidentul a fost filmat de un locatar din zonă şi a fost intens mediatizat pe reţelele de socializare.

În film se vede cum un bărbat în vârstă îşi opreşte autoturismul Audi exact pe linia de tramvai de pe banda din mijloc a sensului giratoriu, coboară, se îndepărtează câţiva metri şi începe să-şi fotografieze liniştit maşina, ca şi cum ar fi fost într-o zonă total necirculată. Ba chiar, pentru a nu fi deranjat, omul şi-a pus şi triunghiul reflectorizant în spatele maşinii.

După ce s-a plimbat la pas printre maşinile care intrau în sensul giratoriu, ca să-şi găsească o poziţie cât mai bună de fotografiat, bărbatul s-a dus să-şi ia triunghiul reflectorizant, obligând un tramvai să frâneze pentru a nu-l accidenta, apoi s-a urcat la volan şi şi-a văzut de treabă, în zgomotul claxoanelor de protest ale celorlalţi şoferi.

Conform autorului filmării, înregistrarea a fost făcută duminică, 8 iulie, în rondoul cunoscut în oraş drept IFR (Intersecţia Fără Rost).

După ce filmul a devenit viral, Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi a demarat o anchetă pentru a-l găsi pe gălăţeanul amator de poze în mijlocul drumului. Potrivit legii, oprirea și staționarea într-o intersecție cu sens giratoriu sau pe linia de tramvai sunt interzise.

Conform comentariilor utilizatorilor de pe reţeaua de socializare, bărbatul a fost protagonistul mai multor astfel de incidente în intersecţiile mari din oraş, a fost amendat de mai multe ori, însă a contestat în instanţă sancţiunile şi a scăpat cu faţa curată.

Articolul precedentPericole pe şosea. Beţi la volan, fără permis sau cu căruţa în drum
Articolul următorSe construieşte prima parcare supraetajată din Galaţi