Şcolile din judeţul Galaţi au din ce în ce mai puţini elevi

Cu festivităţi, emoţii, flori, baloane, discursuri, slujbe religioase şi politicieni, la Galaţi a început un nou an şcolar, cel mai sărac în elevi de la Revoluţie încoace.

Populaţia şcolară a scăzut dramatic de la an la an. Dacă în 2001-2002, frecventau şcolile judeţului peste 117.000 de copii şi tineri, în 2019 avem în instituţiile de învăţământ din Galaţi doar circa 78.000 de elevi.

Cursurile au început în toate unităţile de învăţământ din judeţ, deşi în unele locuri, în mediul rural în special, sunt încă şantiere în lucru. În continuare, rămâne nerezolvată problema celor 25 de şcoli cu toaletele în curte, primarii susţinând că au primit bani, dar nu au găsit constructori.

Probleme sunt şi în municipiul Galaţi, unde zeci de unităţi de învăţământ urmează să intre în reparaţii, care nu s-au mai făcut anul acesta în timpul vacanţei. Sunt nu mai puţin de 39 de astfel de lucrări atribuite sau pentru care s-au făcut anunţuri de achiziţie.

În niciuna dintre aceste unităţi de învăţământ, reparaţiile şi igienizările nu se vor termina în mai puţin de o lună. Cu toate acestea, directorii de şcoli sunt mulţumiţi că li s-au alocat, în sfârşit, bani şi susţin că s-au obişnuit cu lucrările în timpul anului şcolar.

Articolul precedentZece şoferi gălăţeni prinşi beţi la volan în weekendul trecut
Articolul următorUn autobuz al Transurb, vandalizat de nişte scandalagii