Zece şoferi gălăţeni prinşi beţi la volan în weekendul trecut. În unele cazuri, aceştia au produs şi accidente, din fericire fără victime. 

Zece conducători auto care consumaseră alcool, au fost depistați în acest weekend de polițiștii gălățeni, la volanul autoturismului. Toți sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Primul a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, pe 7 septembrie a.c., pe strada Tunelului din localitate. Bărbatul de 50 de ani, avea, potrivit testării alcoolscopice, 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, a avut loc un accident, soldat doar cu pagube materiale. Conducătorii auto ai celor două autoturisme implicate au fost testați alcoolscopic. Unul dintre ei, un bărbat de 51 de ani, din comuna Drăgănești, avea 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un al treilea conducător auto băut a fost depistat la volan, pe o stradă din comuna Liești. Tânărul, de 20 de ani, le-a declarat polițiștilor că băuse două halbe de bere. Aparatul etilotest a înregistrat însă valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Altă zi, alţi contravenienţi 

Pe 8 septembrie a.c., un tânăr de 26 de ani, a fost oprit în trafic, pe strada Saturn, din Galați. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat nu numai că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, se afla şi sub influența alcoolului. Valoarea înregistrată de etilotest a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe o stradă din municipiul Galați, polițiștii au depistat un alt conducător auto sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat, de 39 de ani, care a condus un microbuz pe strada Alexandru Măcelaru, și care, la testarea alcoolscopică, s-a dovedit a avea 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în municipiul Tecuci, doi conducători auto s-au urcat la volan băuți. Primul a fost surprins pe strada Tecuciul Nou, cel de-al doilea, pe strada Dacia. Ei aveau o concentrație alcoolică de 0,47, respectiv 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe 8 septembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier, soldat doar cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii au constatat însă că bărbatul, de 30 de ani, aflat la volanul unuia dintre cele două autoturisme implicate, consumase alcool, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un caz asemănător s-a petrecut în comuna Umbrărești, unde un bărbat, de 52 de ani, a condus autoturismul pe D.N. 25. La un moment dat, a pierdut controlul direcției, acroșând un autoturism care staționa regulamentar, în afara părții carosabile. La testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultimul din șirul conducătorilor auto băuți a fost depistat în urma unui accident rutier din comuna Costache Negri. Acesta, un tânăr, de 20 de ani, nu a adaptat viteza în curbă și a pierdut controlul volanului, intrând cu autoturismul într-un gard și apoi în șanțul de pe marginea drumului. Valoarea înregistrată de aparatul etilotest, în cazul său, a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articolul precedentBiciclist accidentat mortal pe D.E. 87, în afara municipiului Galaţi
Articolul următorŞcolile din judeţul Galaţi au din ce în ce mai puţini elevi