Şcoala Nr. 22 din Galaţi va fi reabilitată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect în valoare totală de aproape 2,8 milioane de lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă scăderea consumului de energie, estimările indicând o reducere a costurilor generale de încălzire cu peste 30%.

Primăria municipiului Galaţi a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice contractul de finanţare nr. 2533 din 21.06.2018 pentru proiectul „Anvelopare unităţi de învăţământ – Şcoala Gimnazială Nr. 22 din municipiul Galaţi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Este o şcoală veche, construită în 1971, care avea nevoie de îmbunătăţiri”, a declarat una dintre profesoarele instituţiei. Potrivit contractului de finanţare, lucrările de reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale Nr. 22 ar trebui să fie finalizate pe 30 iunie 2019.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.767.614 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată se ridică la 2.352.472 de lei.

În afară de Şcoala Nr. 22, s-a semnat contractul pentru o serie de lucrări similare şi la Şcoala Gimnazială Nr. 3, iar proiectul de la Şcoala Gimnazială „Iulia Haşdeu” este în etapa de precontractare.

În acelaşi timp, în etapa de evaluare se află proiecte pentru: Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Şcoala Gimnazială Nr. 17 şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Munteanu”. De asemenea, Primăria a mai solicitat bani europeni pentru: Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”, Şcoala Gimnazială Nr. 28, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Şcoala Gimnazială Nr. 33, Şcoala Gimnazială „Grigore Teologul” şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”.

Articolul precedentProducătorii de autobuze hibrid îşi prezintă marfa la Galaţi
Articolul următorO brutărie rurală a fost distrusă într-un incendiu