Producătorii de autobuze hibrid îşi prezintă marfa pe străzile Galaţiului, după ce Consiliul Local a aprobat cumpărarea a 50 de astfel de autovehicule pentru operatorul local de transport, Transurb SA.

Prima „ofertă” a fost făcută, joi, de firma Mercedes-Benz, care şi-a plimbat modelul Citaro Hybrid, timp de aproape o oră, pe străzile principale ale oraşului. Surse din cadrul Primăriei susţin că, nu peste mult timp, este aşteptat la Galaţi şi producătorul polonez Solaris, pentru a prezenta modelul său de autobuz hibrid.

În luna mai, Consiliul Local a aprobat înnoirea flotei Transurb, prin cumpărarea a 50 de autobuze hibrid şi a 20 de autobuze mici, toate noi, valoarea totală a achiziţiei ridicându-se la 85,7 milioane de lei fără TVA.

„Achiziţia celor 50 de autobuze hibrid se află în stadiul întocmirii caietului de sarcini. Cât vor dura şi celelalte proceduri, vom vedea, poate şase luni, poate un an… Deocamdată, unul dintre producătorii care deţin o astfel de tehnologie a venit la Galaţi pentru a face o demonstraţie”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Edilul-şef al Galaţiului  a precizat că administrația locală este deschisă tuturor sesiunilor de prezentare, urmând ca la licitație să câștige cele mai bune oferte.

Autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid prezentat la Galaţi are două uși, lungimea totală de 12,1 metri şi asigură o capacitate totală de transport de 100 de pasageri. Preţul lui porneşte de la 350.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dotări.

Articolul precedentUn controlor al Transurb a fost agresat de un călător fără bilet
Articolul următorŞcoala Nr. 22 din Galaţi, reabilitată cu fonduri europene