O brutărie din comuna gălăţeană Ţepu a fost distrusă într-un incendiu, provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la instalaţia electrică.

La puţin timp după miezul nopţii de joi spre vineri, în făbricuţa care asigura pâinea sătenilor din Ţepu a izbucnit un incendiu deosebit de violent. Flăcările şi-au făcut simţite prezenţa puţin după ora 1.00 şi au cuprins rapid întreaga clădire.

Au urmat ore de tensiune maximă, în condiţiile în care pericolul extinderii focului la locuinţele din apropiere era iminent. Drept urmare, s-au mobilizat forţe de intervenţie din mai multe localităţi învecinate.

Au sosit la faţa locului patru autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri din Tecuci şi de la Garda Iveşti, dar şi două maşini de stingere a incendiilor din comunele Gohor şi Ghidigeni, unde funcţionează servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. În acelaşi timp, o ambulanţă SMURD de la Tecuci a fost mobilizată pentru acordarea primului ajutor, în caz de nevoie.

Nu mai puţin de cinci ore a durat lupta pompierilor cu focul. După lichidarea incendiului, care din fericire nu a făcut victime omeneşti, bilanţul a fost unul dramatic pentru proprietarii brutăriei.

„În incendiu au ars 650 de metri pătraţi de acoperiş, 700 de metri pătraţi de plafon, reprezentând circa 80 la sută din suprafaţa totală, echipamente specifice de brutărie şi trei tone de materie primă”, a declarat maior Cătălin Sion, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Articolul precedentŞcoala Nr. 22 din Galaţi, reabilitată cu fonduri europene
Articolul următorNeatenţia în trafic naşte răniţi, iar lipsa permisului, dosare penale