Sărbătoarea Zilei Marinei la Galaţi a scos sute de oameni pe Faleză. Militarii marinari i-au răsplătit pe cei prezenţi cu o paradă pe uscat şi una pe apă.

Vremea mult mai răcoroasă decât în ultimele zile i-a convins astăzi pe gălăţenii rămaşi în oraş să iasă din casă pentru a participa la ceremonia de Ziua Marinei.

De la nepoţi la bunici, toată lumea s-a strâns la Elice pentru a asista la startul distracţiei care anul acesta va dura patru zile.

După primirea onorului de către prefectul Dorin Otrocol, a urmat un scurt ceremonial religios înfăptuit de Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun, alături de un sobor de preoţi. Ddefilarea Gărzii de Onoare a încheiat momentul solemn de pe uscat.

Parada s-a mutat apoi pe apă, navele militare ale flotei Fluviale de la Brăila venind în centrul atenţiei, alături de alte ambarcațiuni care au defilat sub ochii publicului.

Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a asigurat fondul muzical, o bucurie pentru amatorii de muzică militară. Copiii s-au distrat la spectacolele de magie, jocurile marinăreşti și minidiscotecă.
În următoarele zile, ei se vor putea bucura şi de jonglerii cu foc şi jonglerii pe picioroange, ateliere de experimente ştiinţifice şi de creare păpuşi, baloane modelabile, baloane uriaşe de săpun și face-painting.

De mâine până pe 18 august, gălățenii se pot plimba pe Dunăre cu caiacul. Cei mai puţin aventuroşi au la dispoziţie zona de food & drink amenajată pe Faleza Inferioară. Aici se pot degusta preparate pescăreşti, dar nu numai.

Articolul precedentAngajaţii Navrom BAC, agresaţi seara pe malul tulcean
Articolul următorCampionii naţionali la baschet tineret vor forma baza echipei de seniori