Angajaţii Navrom BAC, agresaţi seara pe malul tulcean, când poliţiştii sunt liberi. Conducerea companiei a decis ca noaptea personalul să nu mai rămână acolo. 

Angajaţii Navrom BAC Galaţi sunt agresaţi pe malul tulcean al Dunării, iar poliţiştii care ar trebui să le sară în ajutor sunt în afara programului. La postul de poliţie de la IC Brătianu programul se termină la ora 16,00. Aceeaşi situaţie este şi la Poliţia Transporturi Navale. Când se sună la 112, poliţiştii vin de acasă, dar după mai mult de o oră.

Un şofer agitat a dat cu maşina peste agentul de pază

Situaţia, deja cunoscută de angajaţii companiei, s-a repetat şi marţi seară. Atunci, un şofer a dat cu maşina peste agentul de pază de la Navrom Bac.

„A depăşit toată coloana, a venit în faţă, şi-a luat bilet de la casierie, l-am oprit de două ori şi l-am rugat să se ducă la rând. Nu a vrut şi a intrat cu maşina pe pasarelă. Cred că era beat, drogat.  Eram în faţa maşinii şi am încercat să sun la 112. Atunci a accelerat şi a dat peste mine”, a povestit Cosmin Gherghe.

Au sărit ceilalţi şoferi, care stăteau la coadă de două ore. Agresorul s-a urcat apoi pe BAC şi a vrut să se arunce în Dunăre, dar a fost împiedicat. Cazul lui Cosmin Gherghe este anchetat acum de poliţia din Tulcea

Trântit la pământ şi lăsat fără ceas şi ochelari

Incidentul nu este unul izolat, I.C. Brătianu părând să fie un sat nu fără câini (că sunt destui, mai ales fără stăpân), ci fără poliţişti. Un necaz similar a avut loc sâmbătă seară. Atunci, un alt angajat al societăţii a fost bătut de doi indivizi.

„Pe la ora 16,00 am făcut cursa de la Galaţi la Tulcea. Un băiat, nu ştiu cine este, a vrut să se urce pe bac şi să se arunce de pe bac. Nu l-am lăsat şi m-a înjurat, a folosit cuvinte greu de reprodus. Am plecat la Galaţi. La întoarcere, pe ponton erau doi indivizi. Timonierul a aplanat treburile. Pe la 21,15, m-am dus pe bac să iau nişte piese, iar atunci a fost încă un incident. A intervenit băiatul timonierului şi s-a aplanat conflictul. La 21,45, când m-am dus iar să iau ceva, unul m-a provocat. Când am văzut că celălalt vine de la spate am băgat mâna după spray. Am fost lovit de la spate, m-au trântit jos, mi-au spart ceasul, ochelarii”, a spus Lucian Croitoru, celălalt angajat agresat.

Atunci când a mers la poliţie să depună plângere, agresorul i-a dat banii pe ochelarii sparţi, iar poliţiştii i-au sfătuit să se împace.

„Timp de o oră, traficul a fost blocat”

Conducerea societăţii Navrom BAC ştie care este situaţia. „S-au înmulţit evenimentele pe malul tulcean, ţinând cont că acolo există un post de poliţie cu un singur angajat. Sâmbătă am avut un eveniment, când un coleg a fost pur şi simplu agresat, bătut pe malul Dunării, în timpul programului, la ora 21,45. Marţi a fost un alt eveniment, când un cetăţean a blocat trecerea, lăsând maşina pe pasarelă. Timp de oră şi cinci minute, până a sosit Poliţia Transporturi navale şi o ambulanţă, pentru că omul era destul de agitat, traficul a fost blocat”, a explicat Marilena Vasilache, directorul executiv al Navrom BAC Galaţi.

Ambulanţele, nevoite să aştepte bacul

Din cauza acestor incidente, angajaţii Navrom Bac nu mai stau noaptea pe malul tulcean al Dunării. Astfel, transportul ambulanţelor de la Tulcea spre Galaţi are de suferit. „Angajaţii mei nu au voie seara pe malul tulcean, acolo unde ar trebui să stăm cu bacul mic, Poienari 2, pentru a prelua salvările care vin de la Tulcea. Stăm la Galaţi, este pierdere de timp şi astfel, automat, orice urgenţă medicală are întârzieri. Noi nu putem sta pe malul tulcean noaptea, pentru că nu se poate cobori pe cheu, avem filmări cum sunt bătuţi angajaţii de diferiţi indivizi”, a conchis Marilena Vasilache.

Trebuie suplimentate posturile la I.C. Brătianu 

Pentru că se confruntă din ce în ce mai des cu astfel de lucruri, conducerea Navrom BAC spune că este nevoie, la I.C. Brătianu, de o soluţie. „Ideea este că cerem ajutorul, dar nu avem cui. Programul acelui agent este până la ora 16,00, după se întâmplă tot felul de evenimente urâte, bătăi, săbii, ameninţări. Când a avut loc incidentul am sunat la postul de poliţie din IC Brătianu şi mi s-a spus că programul este până la ora 16,00 şi să sunăm la 112. Am sunat la 112, de şapte ori până ni s-a răspuns. Au venit într-o oră şi cinci minute, iar când au ajuns ne-au explicat că şi dânşii lucrează până la ora 16,00, că sunt de la Transporturi Navale şi a durat până au venit de acasă. Ideal ar fi să fie aici nişte oameni sau măcar o maşină a poliţiei acolo pe mal”, a completat Marilena Vasilache.

 

Articolul precedentGalaţiul s-a „înfrăţit” cu oraşul californian Fresno
Articolul următorSărbătoarea Zilei Marinei la Galaţi a scos sute de oameni pe Faleză