S-a încheiat reabilitarea blocului G1 din cartierul gălăţean Micro 18, realizată cu o finanțare europeană nerambursabilă de 440.000 de lei.

Proiectul a vizat creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1 din Asociația de proprietari nr. 388 din Micro 18. În cadrul proiectului, s-au realizat următoarele lucrări principale: anveloparea blocului, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu profile PVC și montarea de geamuri termoizolante. Totodată, a fost înlocuit liftul cu unul nou, cu elemente care permit folosirea acestuia de către persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului a constat în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați. Obiectivul specific a vizat creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor.

Valoarea totală a proiectului a fost de 863.751,20 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltarre Regională s-a ridicat la 440.513,11 lei. Proiectul a fot finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare europeană pentru încă 20 blocuri, în valoare de 24.852.813,52 lei.

Articolul precedentConsiliul Local Galaţi are în componenţă mai mulţi politicieni noi
Articolul următorPatrica Țig s-a calificat în finala turneului de tenis de la Bucureşti