Rezultate BAC 2018 Galați – Emoțiile sunt la cote maxime, din clipă în clipă notele elevilor care au susținut Bacalaureatul în acest an se vor afișa.

Rezultate BAC 2018 Galați – În data de 4 iulie, miercuri, se afișează primele rezultate BAC 2018 (puteţi citi mai multe pe https://www.realitatea.net/rezultate-bac-2018–a-început-procedura-de-afișare-a-notelor_2154030.html) , atât pe site-ul oficial al Ministerului Educației bacalaureat.edu.ro, cât și la sediile liceelor.

Rezultate BAC 2018 2018 – Care e ora oficială de afișare a notelor, când se depun contestațiile

Rezultate BAC 2018 Galați (detalii pe https://www.realitatea.net/bacalaureat2018.html) – Conform datelor oficiale, primele note ar trebui să se afișeze până în ora 12. Există, însă, o probabilitate foarte mare ca acest lucru să se întâmple mult mai devreme, în jurul orei 10,00, așa cum s-a mai întâmplat în alți ani. Notele se postează aproape simultan atât la sediile liceelor, cât și pe internet.

În altă ordine de idei, pentru elevii nemulțumiți de notele lor, de la ora 12,00 se vor putea depune contestații până la ora 16,00, iar rezultatele finale de după recorectari vor fi afișate în data de 9 iulie.

Rezultate BAC 2018 Galați – Cum s-a desfășurat examenul în acest an

Rezultate BAC 2018 Galați – Probele examenului din acest an s-au desfășurat în perioada 25-29 iulie, iar probele de competențe au fost susținute chiar dinaintea încheierii anului școlar. Primul examen a avut loc chiar luni și a fost cel de la Limba și literatură română, unde subiectele au fost de nivel mediu. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, iar ultimul examen s-a ținut joi, proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

În 2018 au fost 440 de centre de examinare în toată țară, iar în aceste centre au participat la examene 136.871 elevi, din toate promoțiile. Peste 20.000 de canditati au fost elevi care au terminat cursurile liceului în promoțiile anterioare.

Rezultate BAC 2018 Galați – Care sunt condițiile pentru promovare

Rezultate BAC 2018 Galați – Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească în mod cumulativ trei condiții: în primul rând, să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, cele care s-au ținut în timpul anului școlar. Aceste probe nu influențează în niciun fel media finală, evaluarea în cadrul lor s-a făcut pe baza de calificative.

În al doilea rând, elevii, indiferent din care serie de absolvenți fac parte, trebuie să fi susținut toate probele scrise în acest an, iar notele pentru fiecare dintre materii să fie mai mari de 5. În ultimul rând, media generală a celor trei probe scrise trebuie să depășească notă 6.

În urma promovării acestui examen, elevii primesc accesul în învățământul superior, în funcție de criteriile de admitere ale fiecărei facultăți în parte și li se eliberează o diplomă de bacalaureat.

 

 

Articolul precedentValerică Rîmbu, naşul maratoanelor pe apă, ţine Cupa Dunării de Jos la caiac-canoe la Galaţi
Articolul următorGalaţiul îşi transformă punctele termice în centrale de cartier