Asociația Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați, în parteneriat cu primăriile din Galaţi şi Brăila, a marcat Ziua Internațională a Dunării printr-un concurs inedit: Cupa „Dunării de Jos” la caiac-canoe.  A fost, potrivit organizatorilor, primul eveniment de acest gen din Galaţi, care a oferit o nouă imagine celor două orașe riverane, printr-un sport potrivit regiunii.

Concursul a constat în două probe, de maraton 44 km și semimaraton 20 km, la caiac-canoe. La proba de maraton au participat, potrivit organizatorilor, nouă sportivi, doar băieţi. La semimaraton, au fost 26, din România şi republica Moldova,  şapte dintre sportivi fiind fete. S-a concurat cu ambarcațiuni de diferite tipuri – caiac sprint, caiac tură, canoe, canoe tandem, caiac de tură tandem.

Concursuri pentru copii, expoziţie foto şi de echipament

În acest timp, în Galați, pe Faleza Inferioară, la Foișor, membrii clubului au pregătit numeroase concursuri pentru copii, dar și o expoziție foto semnată de Valerică Rîmbu („Dunărea, de la izvor la vărsare” – expediție realizată în caiac în anul 2017, împreună cu înotătorul Avram Iancu).

Primul sosit la linia de finiş la semimaraton băieți a fost sportivul brăilean Emilian-Valentin Ghenov, pe un caiac de sprint. Prima fată a venit Mirela Stanciu, urmată de Daniela Spînache și Simina Sânziana Sita. Valerică Rîmbu, președintele Clubului Sportiv Nautic Mila 80 Galați, a rămas „nașul maratoanelor”, cum i se spune, sosind primul la cursa de maraton şi câștigând Cupa „Dunării de Jos”. Linia de finiș a fost trecută cu bine de toți sportivii, în ciuda ploii torențiale şi a valurilor puternice.
Pe 1 iulie, în dreptul Elicei pe Faleza Inferioară din Galați, caiaciștii și canoiștii s-au aliniat la start pentru o cursă de sprint de doi kilometri, pe traversul Dunării. De data aceasta, 16 concurenți s-au întrecut cu Dunărea învolburată.

Nicolae Surdu a câştigat un caiac de tură la tombolă

După încheierea tuturor probelor, a urmat festivitatea de premiere și o tombolă cu premii substanțiale, marele premiu fiind un caiac de tură, oferit de CSN Mila 80 Galați.

Nicolae Surdu din Republica Moldova a fost norocosul câștigător.  Primăria Municipiului Brăila i-a recompensat pe primii trei clasați la cursa de maraton, iar ceilalți sportivi de pe podium au primit medalii și diplome. Toți participanții la competiție au primit premii și diplome din partea sponsorilor.

 

Mulţumiri voluntarilor 

„Am avut soare, ploaie, valuri, dar toate acestea nu i-au speriat pe concurenții noștri. Au fost mulți prieteni vechi alături, dar ne-am făcut și alții noi. Le mulțumim tuturor concurenților pentru încrederea acordată. Nu în ultimul rând, le mulțumim prietenilor și voluntarilor de la MecanTurist Galați, partenerilor media, dar și sponsorilor: Arcelor Mittal, Ship Design Group, Vard, Criomec, Bussines Results, Imbold, AlpinConstruct, Bărci în bagaje, Redis Nutritie, TB Import Export, Martens SA, Muzeul de Artă Vizuală Galati, Poliprod Serv și Helen Doron English Galați”, ne-a declarat, din partea echipei organizatoare, Monica Boczar.

Foto: Ovidiu Iordachi

Articolul precedentŞofer de TIR, găsit mort la volan pe un drum din judeţul Brăila
Articolul următorRezultate BAC 2018 Galați – Procedura de afișare a notelor: tabele, medii, contestații