Primăria municipiului Galaţi vrea să transforme 20 de puncte termice în centrale de cartier şi a scos la licitaţie un contract în acest sens, în valoare de circa 3,2 milioane de lei fără TVA.

Administraţia locală a împărţit achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice în două loturi. Primul lot cuprinde zonele Ţiglina I, II şi III, Mazepa I şi Port, iar cel de-al doilea vizează Micro 19, 21, 39, 40, ICMRS şi Metalurgic. Cele două loturi au valori estimate de 1.421.070 de lei fără TVA, respectiv, 1.833.200 de lei fără TVA.

Firmele interesate pot depune oferte până pe 31 iulie, iar într-o perioadă de 60-90 de zile de la semnarea contractului, Galaţiul ar putea avea 20 de centrale termice zonale, în locul unor puncte termice şi staţii de căldură, care oricum s-ar degrada, în lipsa agentului termic furnizat în sistem centralizat. Cazanele centralelor termice vor funcţiona pe bază de gaze naturale, cu excepţia punctelor termice ICMRS şi Micro 40, care vor folosi peleţi.

Ajutor financiar pentru achiziţia unei centrale termice

Garanţia lucrărilor va fi de minimum 24 de luni, timp în care firma câştigătoare a licitaţiei va fi obligată să intervină pentru eliminarea oricăror defecţiuni survenite.

Cele 20 de centrale de cartier vor asigura încălzirea a 5.763 de apartamente, din 77 de blocuri. În momentul de faţă, Galaţiul mai are aproximativ 17.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire.

În paralel, Primăria le acordă un ajutor financiar de 3.000 de lei celor care optează să-și cumpere un sistem alternativ pentru producerea căldurii și apei calde. În acest an, s-au primit deja aproape 1.000 de cereri, după ce 7.700 de gălăţeni au beneficiat de acest ajutor pe parcursul anului trecut.

Articolul precedentRezultate BAC 2018 Galați – Procedura de afișare a notelor: tabele, medii, contestații
Articolul următorFocar de pestă porcină africană în Insula Mare a Brăilei