Revenire spectaculoasă a handbalistelor de la CSM Galați, în meciul disputat pe teren propriu cu HC Zalău, în etapa a doua a campionatului.

Gălăţencele au fost conduse cu şase goluri la jumătatea reprizei secunde, dar au reuşit să recupereze spectaculos în partea a doua. Astfel, partida din Sala Sporturilor „Dunărea” s-a încheiat la egalitate. Scor final: CSM Galați – HC Zalău 24-24 (9-14).

La primul meci susţinut în faţa propriilor suporteri, echipa nou înființatului club municipal a început slab, iar formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a luat un avans consistent încă din start. La pauză, HC Zalău conducea cu 14-9 şi a început la fel de bine repriza secundă. Astfel, în minutul 42, oaspetele aveau un avans de şase goluri (19-13).

La jumătatea reprizei a doua, gălăţencele au început cursa de urmărire cu o dublă a Iuliei Artean. La 17-21, macedoneanca Elena Livrinikj a reuşit nu mai puţin de patru goluri consecutive, iar diferenţa a devenit minimă, 21-22. Cu cinci minute înainte de final, Daciana Balaban a egalat la 22. În ultima parte a jocului, Zalăul a condus cu 23-22 şi 24-23, dar CSM a revenit de fiecare dată prin Elena Livrinikj. Cu 11 goluri înscrise, macedoneanca a fost cea mai bună marcatoare a meciului.

Obiectiv – evitarea retrogradării

Astfel, cu un lot restrâns numeric, echipa antrenată de Valeriu Costea a reuşit să obţină un punct în faţa unei formaţii mult mai bine cotate. Gruparea gălăţeană a pierdut trei jucătoare importante chiar înainte de startul sezonului. Marija Gedroit (plecată la HCM Buzău), Andreea Pătulean (Corona Brașov) şi Andreea Taivan (Minaur Baia Mare) nu au vrut să semneze contractele cu CSM, după preluarea CSU Danubius de către municipalitate. În condiţiile date, CSM Galați și-a propus clasarea în primele zece locuri, ceea ce ar însemna evitarea barajului, pe care l-a jucat în ultimele două sezoane.

Pentru prima dată în ultimii ani, intrarea spectatorilor s-a făcut pe bază de bilet, care a costat 5 lei. Conform organizatorilor, la acest meci s-au vândut 471 de bilete.

În etapa a III-a, CSM Galați va juca pe terenul campioanei CSM București, duminică, 16 septembrie, de la ora 17.30. Jocul din Capitală va fi transmis în direct de TVR 1.
Articolul precedentO altă zi, o nouă suspiciune de pestă porcină în judeţul Galaţi
Articolul următorO asociere de firme va construi un nou pavilion la Spitalul de Boli Infecţioase