Nu o firmă de construcţii, ci o asociere de firme va construi noul pavilion al Spitalului de Boli infecţioase „sf. Cuvioasă Parascheva” din Galaţi. 

Licitaţia lansată de Consiliul Judeţean Galaţi, pentru proiectarea şi construcţia noului pavilion a fost câştigată de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – S&M Expert Project SRL. Valoarea contractului este, potrivit datelor din Sistemul electronic de achiziţii publice, de peste 11,7 milioane de lei cu TVA. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

Investiţia va fi finanţată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Proiectul a fost aprobat de aleşii judeţeni în luna martie a acestui an. Potrivit unor surse, i s-au alocat, pentru anul 2018, 3.000.000 lei cu TVA.

Ce se va construi efectiv
Contractul prevede proiectarea şi construcţia unui laborator de microbiologie moleculară. Acesta va fi folosit pentru evaluarea imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor infecţii virale cronice, infecţii bacteriene. Mai sunt prevăzute a fi realizate alte spaţii conexe absolut necesare desfăşurării activităţii medicale a spitalului, dar şi celei didactice. Este vorba despre o cameră de sterilizare, arhivă, secţie dermatologie şi infecţii transmise sexual, secţie boli infecţioase I, amfiteatru, săli lucrări practice, cabinet didactic şi vestiare.
„Este practic un spital nou, de aproape 3.000 de metri pătraţi”, explica, într-o recentă conferinţă de presă, preşedintele CJ, Costel Fotea.

Articolul precedentRevenire spectaculoasă a handbalistelor de la CSM Galați
Articolul următorPeste 27.500 de gălăţeni au depus cereri pentru restituirea taxei auto