Proxeneţi arestaţi pentru că au răpit o minoră şi au obligat-o să se prostitueze

"Botu" şi "Ducu" sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism

Doi proxeneţi au fost arestaţi pentru că au răpit o minoră şi au obligat-o să se prostitueze, iar pe alte patru le-au ademenit prin metoda „Loverboy”.

Indivizii, Marian-Cezar Şaim, zis „Botu”, şi Alexandru Balaşca, zis „Ducu”, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi. Prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, cei doi au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile.

„Botu”, în vârstă de 27 de ani, şi „Ducu”, în vârstă de 26 de ani, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism. Conform anchetatorilor, din mai 2017 şi până în prezent, cei doi tineri au recrutat prin metoda „Loverboy” cinci victime, dintre care patru cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Mai mult, una dintre fete a fost răpită de proxeneţi şi obligată să se prostitueze.

Fetele erau obligate să se prostitueze pe străzile din Galaţi, Brăila şi Constanţa, precum şi în diverse apartamente închiriate în regim hotelier. Sumele de bani obţinute astfel, peste 100.000 de lei, au fost însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi membrii familiilor acestora, susţin procurorii DIICOT.

Procurorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila şi Dâmboviţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate, printre altele, două autoturisme de lux, achiziţionate din banii obţinuţi prin exploatarea victimelor traficului de minori.

Articolul precedentEchipa de hochei a Galațiului intră în lupta pentru titlul de campioană
Articolul următorVoleibalistele de la CSU Belor Galaţi, a treia înfrângere la zero