Unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra, de asemenea, fără întrerupere în perioada sărbătorilor de iarnă. Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor funcţiona normal în zilele de Crăciun. 

Gălăţenii care vor avea nevoie de medicamente de Crăciun vor avea la dispoziţie trei farmacii cu program non-stop. În apropiere de Spitalul de Urgenţă funcţionează o farmacie „Dona” cu program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia „Dona” de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38, la parterul blocului M2B, precum şi la farmacia „Dona” din Micro 40 (vizavi de piaţă – n.r.). „Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit de sărbători. Majoritatea, însă, vor fi închise în ziua de Crăciun”, a precizat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile de iarnă nu schimbă modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. „Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada”, a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” va avea asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca de obicei.  Va fi program non-stop în zilele nelucrătoare, iar în zilele lucrătoare va fi deschise între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă sunt în localităţile Galaţi, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale. Graficul gărzilor din fiecare centru de permanenţă, valabil pentru luna în curs, poate fi găsit pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Articolul precedentCăpitanul echipei naţionale de futsal, „Mimi” Stoica, va juca la United Galaţi
Articolul următorJandarmeria a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor