Un şofer gălăţean a fost prins în trafic de poliţişti, conducând deşi era aproape în comă alcoolică, iar altul, beat şi el, a refuzat testarea. 

Pe 25 octombrie a.c., în jurul orei 15,50,  polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au oprit în trafic, pe Bulevardul Galați din cartierul Micro 20, un autoturism condus de un bărbat de 46 ani, din municipiul Galați.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge (care, de regulă, iese mult mai mare decât cea din aerule xpirat n.a.).  Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

A refuzat recoltarea probelor biologice

În aceeași zi, în jurul orei 19,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galați au depistat în flagrant, pe strada Lalelelor din comuna Scânteiești, un bărbat de 51 ani, din localitate, aflat la volanul autoturismului, sub influența alcoolului.

Întrucât conducătorul auto a refuzat testarea alcoolscop, polițiștii l-au condus la spital, dar și aici, acesta și-a exprimat refuzul de a-i fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Articolul precedentPatru persoane ajunse în spital în urma unor accidente rutiere
Articolul următorTrei suspecţi de contrabandă cu ţigări, reţinuţi la Galaţi