Trei suspecţi că ar fi făcut contrabandă cu ţigări au fost reţinuţi în urma unor audieri dintr-un dosar al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliţiei. 

Pe 25 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat trei percheziții domiciliare, în cadrul cercetărilor care se desfășoară într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Vizate au fost mai multe persoane care ar fi introdus în România, în rânduri repetate, cantităţi mari de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră.
Cele trei descinderi făcute pe raza municipiului Galaţi s-au soldat cu ridicarea a 2.214 pachete de ţigări, de provenienţă moldovenească.

Au fost identificate cinci persoane bănuite că le-ar fi adus în ţară şi care s-ar fi ocupat cu plasarea lor pe piaţă. Acestea a fost duse la audieri, anchetatorii dispunând ulterior reţinere a trei dintre ele.

„Un bărbat de 54 ani şi o femeie de 49, ambii cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, precum şi o altă femeie de 48 ani, din municipiul Galaţi, au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, bănuiţi fiind că ar fi introdus în ţară, ar fi depozitat şi ar fi deţinut, în vederea comercializării, ţigări de provenienţă duty-free şi Republica Moldova”, precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Procurorii vor decide dacă îi vor prezenta instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă.

Articolul precedentPrins în trafic, aproape în comă alcoolică, dar la volan
Articolul următor30 de elevi din satele Galaţiului, premiaţi pentru rezultatele la admiterea la liceu