Primele doze de vaccin antigripal au ajuns deja la Galaţi

Pentru sezonul curent de toamnă-iarnă, judeţului Galaţi i-au fost repartizate în total 46.246 de doze de vaccin antigripal

Primele doze de vaccin antigripal din acest sezon rece au ajuns deja la Galaţi şi urmează să fie distribuite în câteva zile medicilor de familie, pentru a fi administrate.

Astfel, imunizarea populaţiei împotriva gripei, pentru sezonul 2018-2019, va putea începe în luna octombrie, aşa cum este planificat. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au confirmat primirea a 2.500 de doze, trimise în teritoriu de Ministerul Sănătăţii.

Pentru sezonul curent de toamnă-iarnă, judeţului Galaţi i-au fost repartizate în total 46.246 de doze de vaccin antigripal, care vor fi trimise în patru tranşe, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Categoriile de populaţie care beneficiază de imunizare gratuită, respectiv bolnavi cronici, bătrâni, copii, gravide, personal medical, angajaţi MAI şi MApN, cuprinde la Galaţi circa 70.000 de persoane. Conform medicilor, în niciunul dintre anii precedenţi nu s-au vaccinat toţi potenţialii beneficiari, interesul pentru imunizare fiind în scădere continuă. Spre exemplu, pe parcursul iernii trecute, au fost vaccinaţi antigripal gratuit doar 27.719 gălăţeni.

Articolul precedentPeste 20 de kilometri din drumul judeţean Nicoreşti – Movileni intră în reabilitare
Articolul următorUn nou focar de pestă porcină confirmat la marginea Galaţiului