Peste 20 de kilometri din drumul judeţean Nicoreşti – Movileni intră în reabilitare, valoarea investiţiei fiind de peste 8,5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

DJ 252 Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni, din apropierea municipiului Tecuci, va fi reabilitat şi modernizat pe o porţiune de 21,5 kilometri, dintr-un total de 46 de kilometri. „Vom interveni în zona localităţilor Movileni, Furcenii Noi, Furcenii Vechi, Băltăreţi, Dobrineşti şi Nicoreşti”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrările presupun consolidarea fundaţiei drumului, reabilitarea podurilor şi podeţelor şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri, care are o rezistenţă mai mare la uzură şi variaţii de temperatură. De asemenea, vor fi realizate piste pentru biciclişti, trotuare şi staţii de transport public.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor. Reabilitarea va fi executată de asocierea de firme Tancrad – Lemacons – Citadina’98. Fondurile necesare, 39.706.503 lei, cu TVA, au fost obţinute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cofinanţarea CJ Galaţi fiind de numai 900.807 lei.

Articolul precedentÎn urma sesizării la BEJ, Transurb retrage afişele pro-familie din autobuze
Articolul următorPrimele doze de vaccin antigripal au ajuns deja la Galaţi