Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la marginea Galațiului, în baza analizelor venite de la Laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, laborator acreditat pentru pestă porcină.

Virusul a apărut în micro-ferma unei gălățence din extravilanul municipiului Galați, unde erau crescuți 19 porci adulți și 69 de purcei recent fătați.

Cum în zonă există și alte locuințe, s-a decis uciderea tuturor suinelor din gospodării. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a întrunit pentru a discuta și aproba măsurile legale în astfel de cazuri. După confirmarea virusului într-o gospodărie din extravilanul municipiului, unde sunt 88 de porci, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va ucide toți porcii din zona respectivă. Conform datelor pe care le deținem, în cele câteva gospodării din zonă sunt declarați 135 de porci. Vom vedea câți vom găsi în teren, cert este că toți vor fi eutanasiați”, ne-a declarat Carmen Stroia, directorul DSVSA Galați.

Acesta este al treilea focar de pestă porcină africană din extravilanul municipiului și al 14-lea din județul Galați.

Articolul precedentPrimele doze de vaccin antigripal au ajuns deja la Galaţi
Articolul următorReuniunea trimestrială a producătorilor navali din România – ANCONAV