Primăria municipiului Galaţi încearcă din nou, după trei tentative fără succes, să-şi doteze propriile imobile cu boilere. Nu va mai reuşi să o facă anul acesta, pentru că, în cadrul celei de-a patra licitaţii lansate, ofertele sunt aşteptate până pe 14 ianuarie 2019. 

Deşi suntem în luna decembrie, Primăria Galaţi tocmai a lansat o licitaţie, a patra, pentru achiziţia cu montaj a unor boilere, la imobilele care îi aparţin.

Achiziţia este necesară fiindcă microcentralele de cartier – atunci când vor funcţiona toate – nu asigură şi apa caldă, ci numai căldura. Ca proprietar de imobile, municipalitatea trebuie să le asigure chiriaşilor tot confortul, adică apă caldă şi căldură. Unde s-a putut, Primăria a spus că va monta centrale termice, dar, în locuinţele mici, s-a optata pentru panouri radiante şi boilere.

Licitaţii fără doritori

Licitaţiile pe care le-a lansat în acest scop în vara şi apoi în toamna anului 2017, au fost anulate din lipsă de ofertanţi. Cea de-a treia procedură de acest fel, lansată în iulie 2018, a fost norocoasă doar pe jumătate. A fost găsit un furnizor pentru panouri radiante, dar nu şi pentru boilere.
Pentru achiziţia celor din urmă, municipalitatea tocmai a lansat, cum spuneam, o nouă licitaţie. Administraţia locală îşi doreşte un acord-cadru cu o valoare estimată între minimum 33.022 de lei cu TVA şi maximum 880.600, pentru cel puţin 30 de boilere şi cel mult 800 de bucăţi. Durata contractului este de 24 de luni, iar ofertele sunt aşteptate până pe 14 ianuarie.
Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, însă rămâne de văzut dacă se vor prezenta ofertanţi. Deocamdată, chiriaşii Primăriei vor intra în noul an fără apă caldă!

Articolul precedentA fost depusă cererea de finanţare europeană pentru podul peste Dunăre
Articolul următorCFR a redeschis tunelul de la Fileşti, după o lucrare de reabilitare începută în 1996