A fost depusă cererea de finanţare europeană pentru podul peste Dunăre

A fost depusă cererea de finanţare europeană pentru podul peste Dunăre, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Oficialul a precizat că aplicaţia a fost depusă în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. „Suntem în grafic. Pe 3 decembrie s-a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul ‘Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila’.  Dosarul pentru obţinerea autorizaţiei de construire se află pe masa Ministerului Transporturilor”, a scris preşedintele CJ Brăila pe Facebook.

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în luna martie şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul lucrării este asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia). Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 luni – proiectarea şi 36 de luni – execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

În vederea construirii obiectivului, vor fi expropriate circa 400 de proprietăți, cu o suprafață totală de 64,2 hectare, în județele Brăila (localitățile Brăila și Vădeni) și Tulcea (Smârdan și Jijila). Cele mai mari despăgubiri sunt prevăzute pentru fabricantul de construcții și structuri metalice Danketer Impex SRL (2,65 milioane lei) și pentru producătorul de alimente Soroli Cola SA, controlat de omul de afaceri Gheorghe Caruz (1,84 milioane lei).

Articolul precedentBaschetbaliştii gălăţeni au câştigat şi au revenit pe primul loc
Articolul următorPrimăria încearcă pentru a patra oară să cumpere boilere pentru locuinţele proprii