Primăria Galaţi se împrumută cu 185 milioane de lei

Primăria Galaţi se împrumută cu 185 milioane de lei, pentru investiţii şi pentru refinanţarea altor două credite mai vechi.

Consiliul Local a aprobat împrumuturile, joi după-amiază, în cadrul unei şedinţe extraordinare care a durat doar 37 de minute. Deciziile s-au luat cu câte 14 voturi „pentru”, ale consilierilor PSD, ALDE şi UNPR. Aleşii locali ai PNL şi PMP au votat împotriva proiectelor.

Capitalul social al societăţii locale de transport Transurb va fi majorat cu 26,2 milioane de lei, în vederea achiziţiei a 40 de autobuze noi. În acest scop, Primăria va contracta un credit de 100 de milioane de lei de la Banca de Export Import a României EximBank SA. Din acest credit, 43,7 milioane de lei vor asigura cash flow pentru două investiţii cu fonduri europene: modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 şi sistemul de e-ticketing. Celelalte 30 de milioane de lei sunt destinate achiziţiei a 20 de autobuze hibrid.

Un al doilea credit, în valoare de 84,9 milioane de lei, va fi luat tot de la EximBank, în vederea refinanţării împrumuturilor contractate de la BRD – Groupe Société Générale şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), de primarii Dumitru Nicolae şi Marius Stan. Conform primarului Ionuţ Pucheanu, condiţiile financiare oferite de EximBank sunt mult mai avantajoase decât cele avute la momentul contractării împrumuturilor la BRD şi BERD.

Articolul precedentEchipa de volei feminin CSU Belor Galaţi a realizat trei noi transferuri
Articolul următorGălăţeanul de 82 de ani confirmat cu West Nile, în curs de vindecare