Preotul beat care a ucis un om cu maşina nu va face închisoare

Curtea de Apel a decis să păstreze condamnarea preotului la trei ani de închisoare cu suspendare

Preotul beat care a ucis un om cu maşina nu va face închisoare, au decis pe 17 octombrie magistraţii Curţii de Apel Galaţi, a căror decizie este definitivă. Curtea a respins toate apelurile făcute la sentinţa Judecătoriei Galaţi din 4 iulie şi a decis să păstreze condamnarea preotului la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dănuţ Hohotă, parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela, a fost judecat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului. În vârstă de 45 de ani, Hohotă a omorât un om cu maşina, după ce s-a urcat beat la volan. Preotul a fugit de la faţa locului, după producerea accidentului din 12 noiembrie 2017, care a dus la moartea lui Mircia Ifrim (49 de ani), din Negrea. Săteanul mergea pe marginea drumului DJ 251K, pe raza localităţii Schela, când a fost izbit în plin de maşina condusă de Dănuţ Hohotă.

După ce a fugit de la locul accidentului, lăsându-şi victima pe marginea drumului, preotul şi-a continuat drumul, dar între Costache Negri şi Pechea a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ajuns cu maşina într-un şanţ. Aici şi-a abandonat automobilul şi şi-a continuat drumul pe jos. Poliţiştii au stabilit că, în ziua producerii accidentului, preotul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Instanţa a dispus şi obligarea asigurătorului de răspundere civilă, Allianz – Ţiriac Asigurări S.A., la plata de daune materiale şi morale către familia celui care şi-a pierdut viaţa în accident, în valoare totală de 95.000 de lei.

Articolul precedent„Regina toamnei, crizantema” revine a 16-a oară la Galaţi
Articolul următorPoliţiştii au depistat mai mulţi şoferi adevărate pericole publice