Instituția Prefectului Galați a făcut publice câteva aspecte privind organizarea referendumului național privind modificarea Constituției, din 6 și 7 octombrie 2018.

În județul Galați, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Petrica Paţilea, au fost organizate în total 436 de secții de votare, din care 176 în municipiul Galați și 33 în municipiul Tecuci. Secțiile au fost asigurate cu materialele necesare întregului proces electoral. Astfel, s-au distribuit 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT” – 436 de ștampile de control, timbre autocolante, ceară sigiliu, tușiere, dosare, pontaje etc.

S-a stabilit cum se va face distribuţia buletinelor de vot

Prin ordinul prefectului județului Galați, Dorin Otrocol, s-a stabilit graficul de distribuție a buletinelor de vot și a celelorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral, fiind organizate în acest sens nouă trasee de transport în județ și opt trasee în municipiul Galați. Vineri dimineață, buletinele de vot și materialele necesare votării vor fi predate președinților secțiilor de votare din județ, prin intermediul primarilor. După-amiază, vor fi predate președinților secțiilor de votare din municipiul Galați, la secții, întreaga activitate derulându-se sub pază militară, cu sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit legii, cetățenii pot vota la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. Cine se află, în oricare dintre zilele referendumului național, într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot acolo unde se află, la orice secție de votare. Persoana va fi înscrisă  pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate. Pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale din străinătate.

 

Articolul precedent„Cupa Arcada” la volei masculin a început cu o victorie gălăţeană
Articolul următorSe pot face abonamente pentru parcările pe care nu le avem