În perioada sezonului estival, cazurile de înec devin frecvente, astfel ca polițiștii Secției Regionale Transporturi Galați, fac o serie de recomandări pentru a preveni cazurile de înec în Dunăre.

Experiența anilor anteriori arată că sezonul estival este corelat cu o creștere a numărului cazurilor de înec. Acestea sunt cauzate în principal de scăldatul în Dunăre în locuri neamenajate, lipsa de supraveghere a copiilor sau nerespectarea reglementărilor legale în ceea ce privește ambarcațiunile de agrement.

Având în vedere consecințele tragice ale adoptării unor conduite de risc în zona Dunării sau chiar pe apă, este necesar ca fiecare dintre noi să conștientizeze importanța respectării unor minime norme de (auto)protecție.

Astfel, pentru prevenirea cazurilor de înec, Poliția Transporturi Galați vă recomandă:

  • intrați în apă doar în locurile special amenajate;
  • evitați să vă îndepărtați prea mult de mal, în special dacă nu sunteți înotători experimentați;
  • acordați o atenție deosebită copiilor atunci când se află în proximitatea Dunării, fluviul având maluri abrupte și curenți puternici;
  • respectați recomandările administratorilor și/sau semnalizările de pericol de pe panourile instalate în zona în care vă aflați;
  • evitați să intrați în apă după expunerea îndelungată la soare, după ce ați consumat băuturi alcoolice sau pe timpul nopții.

În cazul în care utilizați ambarcațiuni de agrement, vă amintim:

  • este interzisă desfășurarea oricărei forme de agrement nautic în afara zonelor special amenajate și semnalizate ca atare;
  • este interzisă practicarea agrementului nautic sub influența băuturilor alcoolice;
  • conducătorii ambarcațiunilor de agrement aflate în navigație trebuie să aibă la bordul ambarcațiunii următoarele documente în original: actul de identitate, certificatul de conducător de ambarcațiune, certificatul de ambarcațiune de agrement, raportul de inspecție tehnică în termen de valabilitate.
  • În cazul utilizării unor ambarcațiuni de agrement cu motor sau a unor motovehicule nautice, este obligatorie folosirea vestei de salvare.

ATENȚIE!

Sesizați imediat orice situație care poate pune în pericol viața unei persoane aflate în apropierea dumneavoastră printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLaboratorul mobil de educație rutieră a poposit în curtea Asociației Filantropice Creștin Ortodoxe ”Sf. Vasile cel Mare” Galați
Articolul următorEdiția a doua a Școlii de vară – cu participarea polițiștilor brăileni