Prevenirea victimizării minorilor constituie una dintre prioritățile Poliției Române, iar activitățile subsumate acestui domeniu continuă și pe perioada vacanței școlare.

Joi, 14 iulie, laboratorul mobil de educație rutieră a poposit în curtea Asociației Filantropice Creștin Ortodoxe ”Sf. Vasile cel Mare” Galați. Aici, cei mai mici dintre beneficiarii Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Speranța au discutat cu polițiștii rutieri despre regulile de circulație și importanța respectării acestora. Ulterior, ei au exersat conduita preventivă sub atenta supraveghere a agenților.

Adolescenții care beneficiază de serviciile centrului au dezbătut alături de polițiștii de prevenire și siguranță școlară teme adaptate etapei de dezvoltare pe care o parcurg: siguranța on-line, bullying și cyberbullying, forme ale violenței, dar și aspecte privind răspunderea penală a minorilor sau prevenirea consumului de substanțe interzise.

Cu relaxarea specifică vacanței, ne-am bucurat de o activitate dinamică, în care participanții au demonstrat receptivitate și interes pentru subiectele propuse. Acțiunile de acest gen vor continua pe toată perioada sezonului estival.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAccident cu două persoane rănite în municipiul Galați
Articolul următorPolițiștii Secției Regionale Transporturi Galați, fac o serie de recomandări pentru a preveni cazurile de înec în Dunăre.