Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

 În perioada 20 – 21 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural. S-au făcut verificări în zona pieţelor, precum şi în discoteci, cluburi, cafe-baruri etc. Scopul a fost menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a accidentelor rutiere.

40 de societăţi controlate, 143 de maşini oprite în trafic

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 40 de societăţi comerciale, legitimate 258 de  persoane şi oprite în trafic 143 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest  52 de şoferi. Poliţiştii au constatat 41 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 12.700 de lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi au confiscat peste 200 kg de legume şi fructe, în valoare de 1000 de lei, pentru care nu existau documente de provenienţă.

Prins băut la volan 

Spre exemplu, azi-noapte, poliţiştii l-au depistat pe un tânăr de 29 ani, din oraşul Ianca, în timp ce acesta conducea, pe raza localităţii de domiciliu, fiind băut. În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat faptul că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l. El a fost amendat, fiind unul dintre cele două cazuri în care poliţiştii au reţinut permisele de conducere.

Dintre amenzile aplicate, 19 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 14 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Articolul precedentDe mâine, Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică la Galați
Articolul următorUn brăilean a provocat un accident, soldat cu două victime din Galaţi