Plaja „Dunărea” din Galaţi va fi transformată în complex acvatic

Plaja „Dunărea” din Galaţi va fi transformată în complex acvatic, licitaţia pentru modernizare fiind câştigată de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL.

Cele trei firme au depus singura ofertă la licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi, propunerea financiară fiind în valoare de 23.197.935 de lei cu TVA. Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie 18 luni pentru realizarea obiectivului.

Administraţia locală doreşte să transforme Plaja „Dunărea” într-un complex acvatic multifuncţional, integrat în circuitul de agrement al oraşului. Conform caietului de sarcini, se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine cu tobogan, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină. De asemenea, noul complex va cuprinde un parc de aventură acvatică, o zonă de alimentaţie, o zonă destinată organizării de evenimente, o zonă pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness, vestiare şi duşuri.

Cu doi ani în urmă, municipalitatea a semnat un contract pentru Plaja „Dunărea” cu o firmă care a promis investiţii de 6.250.000 de euro, în schimbul concesiunii pe 49 de ani a zonei de agrement. Un an mai târziu, contractul a foist reziliat, după ce investitorul nu a realizat nimic din ceea ce anunţase.

Articolul precedentForum pentru cooperare în Regiunea Dunării, la Galaţi
Articolul următorMai mulţi şomeri decât oferte, la Bursa locurilor de muncă din Galaţi