Forum pentru cooperare în Regiunea Dunării, la Galaţi

Forumul pentru cooperare în Regiunea Dunării a început joi, 11 aprilie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în preezenţa  a peste 200 de invitaţi.

Manifestarea este o dezbatere creată pe principiile unui forum de cooperare economică, ce îşi propune să găsească subiecte de dialog între autorităţi şi mediul academic, în vederea dezvoltării regiunii. Evenimentul este organizat în premieră la Galaţi, de către Centrul de Studii Internaționale și Drepturile Omului, alături de Școala Națională de Studii Politice și Administrative, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Rectorul universităţii gălăţene, Iulian Gabriel Bîrsan, a identificat câteva domenii de cooperare, printre care transportul şi navigaţia pe Dunăre, educaţia şi cercetarea, interconectivitatea. Bîrsan a dat ca exemplu de urmat modul în care s-a dezvoltat regiunea Malmo-Copenhaga, prin crearea unei universităţi, construirea unui pod şi amenajarea unei puternice reţele rutiere şi feroviare.

În după-amiaza primei zile de dezbateri, participanţii s-au organizat în patru ateliere de lucru: două pe Oportunităţi economice, unul pe Educaţie şi cooperare academică şi un altul pe Fonduri UE. Vineri, oaspeţii vor vorbi despre cooperarea autorităţilor locale şi despre mediu şi Dunăre, apoi vor adopta o declaraţie comună de lucru şi vor pune bazele unei platforme de dialog.

Articolul precedentȘofer de TIR prins la frontieră cu documente profesionale false
Articolul următorPlaja „Dunărea” din Galaţi va fi transformată în complex acvatic