Peste 70 de gălăţeni au căzut pe stradă, din cauza poleiului

Peste 70 de gălăţeni au căzut pe stradă şi au suferit fracturi sau traumatisme, din cauza poleiului care a afectat străzile din oraş, în cursul dimineţii de joi.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Galaţi este aproape blocată de pacienţi, majoritatea cu probleme după ce au căzut pe stradă. Cei mai mulţi au fracturi, luxaţii şi entorse la mâini şi picioare, precum şi diverse tipuri de traumatisme. Spitalul gălăţean era oricum foarte aglomerat, din cauza numărului mare de viroze respiratorii din ultima perioadă.

Medicii susţin că numărul celor care au ajuns la UPU a crescut de cel puţin cinci ori faţă de o zi obişnuită. „Am avut o avalanşă de cazuri, foarte mulţi bătrâni. Avem foarte multe fracturi, traumatisme craniene, pierderi de cunoştinţă. Nu ne ajungeau virozele, care sunt foarte multe în Galaţi”, a declarat presei medicul Lidia Şandru.

Şi Serviciul de Ambulanţă este suprasolicitat de numărul apelurilor venite prin 112 pentru persoane căzute pe stradă. „S-au înmulţit foarte mult apelurile venite de la pacienţi căzuţi din cauza poleiului. Sunt numeroase persoane care au nevoie de ajutor, au contuzii, fracturi”, a declarat directorul Ambulanţei, Mihai Polinschi.

Judeţele Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Călăraşi şi Vrancea s-au aflat, începând de joi dimineaţă, sub Cod portocaliu, meteorologii anunţând depuneri semnificative de polei.

Articolul precedentMedicii de familie din Galaţi au solicitat încă 1.300 de doze de vaccin antigripal
Articolul următorDerapaje și accidente în trafic, șase localități fără curent electric