Medicii de familie din Galaţi au solicitat încă 1.300 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din Galaţi au solicitat încă 1.300 de doze de vaccin antigripal, din cauza îngrijorărilor determinate de evoluţia bolii în judeţ. De la începutul acestui sezon rece, trei persoane din Galaţi au decedat din cauza gripei.

În momentul de față, medicii de familie din Galați mai au în stoc 280 de de doze de vaccin antigripal, din cele 36.420 sosite de la minister. „Am făcut solicitare către Ministerul Sănătății pentru 1.346 de doze de vaccin antigripal în plus față de ceea ce am primit inițial”, a confirmat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați. Solicitarea a fost făcută de 42 de medici de familie din judeţul Galaţi.

În fiecare an, în timpul sezonului rece, Ministerul Sănătăţii desfăşoară o campanie de vaccinare gratuită împotriva gripei, demers ce vizează populaţia predispusă la îmbolnăvire. Concret, este vorba despre bolnavi cronic, bătrâni, copii, gravide, personal medical, angajaţi ai MAI şi MApN etc. În total, în judeţul Galaţi, circa 70.000 de persoane ar putea beneficia de vaccinare antigripală gratuită.

Pe 20 ianuarie, DSP Galaţi a confirmat al treilea deces din cauza gripei a cărui victimă este un gălăţean. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, care suferea de numeroase afecţiuni ale aparatului respirator. Acesta a decedat pe 19 ianuarie, la Spitalul de Urgenţă Galaţi, din cauza unei gripe cu virus AH3. Primul gălăţean decedat din cauza gripei a murit pe 4 ianuarie, în timp ce era internat la Spitalul de Boli Oncologice din Iaşi. Ulterior, pe 7 ianuarie, o gălăţeancă de 51 de ani bolnavă de gripă a decedat la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Articolul precedentMinivacanţă de ziua Unirii Principatelor, cu voie de la ministrul Educaţiei
Articolul următorPeste 70 de gălăţeni au căzut pe stradă, din cauza poleiului