btr

Derapaje și accidente în trafic, șase localități fără curent electric. Acesta este bilanțul Codului Portocaliu de polei în județul Galați, unde a creat foarte multe probleme. 

Carosabilul, atât de pe Drumurile Naţionale, cât şi de pe Drumurile Judeţene, a fost acoperit de un  strat consistent de gheaţă. Deși s-a intervenit cu material antiderapant pe unele drumuri, acesta a fost ineficient, întrucât ploaia care a continuat să cadă a înghețat, creând un nou strat.

În tot judeţul au fost probleme din cauza poleiului, mulţi şoferi derapând. Un autocar, în care se aflau 16 cetăţeni moldoveni, a derapat la ieşirea din Tecuci spre Cosmeşti. Accidentul nu s-a soldat cu urmări grave, dar două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului.
Pe DJ251, între Smârdan şi Schela, un microbuz de transport pâine a ajuns în şanţ după ce a derapat. Microbuzul s-a oprit într-un pom, ceea ce, se pare, i-a salvat viaţa şoferului.
Incidente cu maşini sau TIR-uri derapate au avut loc şi pe DN 26, DN24D sau DN25. Niciunul dintre aceste incidente nu s-a soldat, din fericire, cu victime.

S-a împrăștiat antiderapant, dar nu destul

Conform biroului de presă al Consiliului Judeţean Galaţi, drumarii au ieşit încă de la ora 04,00 dimineaţă pentru a împrăştia material antiderapant. Ploaia îngheţată a format însă apoi o altă peliculă de polei pe carosabil, acoperind şi materialul împrăştiat. „Se circulă foarte greu. Eu vin de la Cudalbi şi nu se vede nici urmă de material antiderapant. Au dat doar în pante”, ne-a spus un şofer care se îndrepta spre Galaţi.

Şi alţi şoferi care au circulat ieri pe DN 252, între Galaţi – Schela- Slobozia Conachi – Tecuci ne-au spus același lucru. Oamenii erau nemulţumiţi că trebuie să circule cu maximum 10 kilometri la oră din cauza gheţii de pe carosabil. „Eu am părinţii bolnavi şi trebuie să ajung urgent la ei. Altfel nu ieşeam cu maşina. Dar se circulă foarte, foarte greu”, a spus un alt conducător auto.

Șase localități, fără curent electric

Ploaia îngheţată a lăsat şi şase localităţi din județ fără curent electric. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, localnicii din Brăhăşeşti, Munteni, Ţepu, Ghidigeni, Gohor şi Cosmeşti au rămas fără energie electrică. Mai multe puncte de transformare ale Electrica au fost, se pare, afectate. Mii de abonaţi au stat în întuneric până când echipele de la Electrica au remediat situaţia.
Autorităţile şi poliţiştii gălăţeni îi sfătuiesc pe conducătorii auto să circule cu prudenţă maximă. Nu trebuie să plece la drum cu autoturisme neechipate corespunzător. Atunci când este posibil, călătoriile trebuie să fie amânate. Galaţiul a fost sub avertizare de Cod portocaliu de polei până la ora 14,00, dar este posibil să fie emise şi alte avertizări.

Articolul precedentPeste 70 de gălăţeni au căzut pe stradă, din cauza poleiului
Articolul următorGrindina le-a provocat fermierilor gălăţeni pagube de 14 milioane de lei