Peste 150 de elevi gălăţeni au venit la şcoală cu râie şi păduchi

Dintre cei 159 de elevi depistaţi cu pediculoză, 84 provin din mediul urban, iar 75 sunt de la ţară

Peste 150 de elevi au venit la şcoală cu râie şi păduchi, relevă un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, care a centralizat rezultatele triajului epidemiologic făcut în instituţiile de învăţământ.

La revenirea din vacanţă, elevilor gălăţeni li s-a făcut un control care a avut ca scop depistarea şi izolarea unor boli precum pediculoză, râie, angine, boli respiratorii sau micoze. Conform datelor furnizate de DSP Galaţi, 159 de elevi au fost găsiţi cu păduchi, mai puţini decât anul trecut, când pediculoza a fost depistată la peste 200 de şcolari.

„În urma controlului epidemiologic, cinci elevi, toţi din mediul rural, au fost diagnosticaţi cu scabie. De asemenea, 159 de elevi au fost depistaţi cu pediculoză. Dintre aceştia, 84 provin din mediul urban, iar 75 sunt de la ţară. În acelaşi timp, 37 de elevi (11 de la oraş şi 26 din comune) au fost depistaţi cu angine”, a comunicat DSP Galaţi.

Elevii depistaţi cu păduchi şi râie au fost îndepărtaţi din colectivităţile respective, li s-a prescris tratament, după care vor efectua un nou control, la medicul de familie. Dacă acesta le va da avizul, atunci li se va permite reintegrarea în colectivitate.

Triajul epidemiologic a fost făcut în mediul urban de medicii din reţeaua de medicină şcolară, iar în mediul rural de medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi copiii.

Articolul precedentMăsuri de protecţie instaurate din cauza pestei porcine
Articolul următorJudeţul Galaţi, pe locul al treilea în ţară ca număr de şomeri