Judeţul Galaţi, pe locul al treilea în ţară ca număr de şomeri

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM, la 31 august, era de 13.731 de persoane

Judeţul Galaţi este pe locul al treilea în ţară ca număr de şomeri, conform statisticilor pentru luna august, făcute publice de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Galaţi, la sfârşitul lunii august 2018, era de 13.731 de persoane. Dintre acestea, 1.219 erau şomeri indemnizaţi, iar 12.512 erau şomeri neindemnizaţi. Ca număr total al şomerilor aflaţi în evidenţe, pe primul loc în ţară se situa judeţul Dolj (cu 20.549 de persoane fără loc de muncă înregistrate), urmat de municipiul Bucureşti (17.490) şi de judeţul Galaţi.

În acelaşi timp, rata şomajului înregistrat în judeţul Galaţi, la data de 31 august, era de 7,08 la sută, cu 2,3 puncte procentuale mai redusă decât cea consemnată în luna august a anului trecut. La nivel naţional, la acest capitol, judeţul Galaţi nu se mai află pe podium, ci ocupă locul al şaselea. Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului în ţară, la 31 iulie, au fost atinse în judeţele Vaslui (8,74 la sută), Mehedinţi (8,69 la sută), Teleorman (8,57 la sută), Dolj (7,75 la sută), Buzău (7,40 la sută) şi Galaţi (7,21 la sută).

Pentru a le oferi gălăţenilor o oportunitate de angajare în plus, AJOFM Galaţi va organiza, pe 19 octombrie, o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul se va desfăşura, ca de obicei, simultan, în municipiile Galaţi şi Tecuci.

Articolul precedentPeste 150 de elevi gălăţeni au venit la şcoală cu râie şi păduchi
Articolul următorFacultatea de Piscicultură, suspendată din cauza lipsei de studenţi