În perioada 20 – 22 iulie a.c., polițiștii gălățeni au depistat în trafic, conducând vehicule, nu mai puţin de şapte persoane aflate sub influența alcoolului. Şase dintre aceştia erau la volanul autoturismelor, iar unul mergea pe moped. 

Un şofer fără permis a refuzat recoltarea de probe biologice

Astfel, în seara zilei de 20 iulie, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit, pe strada Locotenent Dragomir, un autoturism condus de un bărbat de 37 ani, din localitate. La testarea alcoolscop, s-a constatar că avea 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. După verificări în bazele de date, polițiștii au aflat şi că bărbatul în cauză nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fiind condus la spital, şoferul ilegal a refuzat recoltarea de mostre biologice. Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere, cât și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Trei comune, fiecare cu abţiguitul ei 

În seara zilei următoare, pe raza comunei Independenţa, a fost rândul unui bărbat de 49 de ani, din localitate, să fie testat. Potrivit polițiștilor, bărbatul având o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe 21 iulie, în jurul orei 23,30, pe D.J. 251, în localitatea Smârdan, polițiștii au oprit în trafic un tânăr de 23 ani, din comuna Grivița. Acesta conducea cu 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Doar o oră mai târziu, într-o situaţie similară a fost surprins un bărbat de 39 ani, din comuna Buciumeni. El a condus autoturismul pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci, având, conform testării făcute de poliţişti, 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Doi contravenienţi într-o singură zi

Alți doi conducători auto aflați sub influența alcoolului, au fost depistați în aceeași zi. Primul a fost găsit în jurul orei 07,30, în localitatea Umbrărești, cel de-al doilea, pe la 09,10, în Șendreni. Cei doi bărbați, de 41 și, respectiv, 45 ani, au fost testați de poliţişti, rezultatul fiind 1,13 mg/l și 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Pe moped, fără acte şi băut bine

Tot pe 22 iulie, pe la 01,15, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit pe D.J. 251J, pe raza comunei Drăgușeni, un moped, condus de un bărbat de 38 ani, din localitate. Acesta avea nu doar una, ci trei abateri de la lege la activ, după cum aveau să remarce poliţiştii. Mopedul nu era înmatriculat, bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, fiind condus la sediul poliției și testat alcoolscop, acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Articolul precedentEchipa masculină de volei Arcada Galaţi a mai reuşit două achiziţii importante
Articolul următorAproape 20.000 de țigări oprite la frontiera gălăţeană