Echipa masculină de volei Arcada este aproape de a-şi finaliza lotul pentru viitorul sezon competiţional. Ultimii doi sosiţi la Galaţi sunt un brazilian şi un sârb, ambii cu palmaresuri impresionante.

Brazilianul Tiago Gatiboni Wesz are 29 de ani, iar venirea la Arcada va fi prima experienţă în afara campionatului intern, unul dintre cele mai puternice din lume. Wesz are 2,03 m înălţime, a fost campion mondial de juniori în 2009, de două ori vicecampion în Superliga braziliană (2014 şi 2015) şi are multe prezenţe în echipa naţională.

Sârbul Milos Terzici (31 de ani, trăgător secund, 2,02 m) revine în campionatul românesc, după ce, în sezonul 2012-2013, a câştigat titlul cu Tomis Constanţa. De-a lungul carierei, Terzici a mai jucat în Serbia, Franţa (campion în 2012, cu Tours) şi Polonia. Are 75 de prezenţe în echipa naţională, alături de care a câştigat titlul de campion european în 2011, precum şi medalii de bronz la Cupa Mondială din 2010 şi în Liga Mondială din 2011.

Arcada a ajuns, astfel, la opt transferuri realizate în această vară, precedentele şase fiind: Ivan Raici (Croaţia), Julian Bissete (Santa Lucia), Nemanja Cubrilo (Serbia), Vlad Cuciureanu, Jose Carasco Angulo (Venezuela) şi Angel Perez (Puerto Rico). Din lot fac parte şi doi jucători din „vechea gardă”, Adrian Feher şi Liviu Cristudor. Acesta din urmă îşi va începe şi cariera de tehnician, urmând să fie atât jucător, cât şi antrenor secund.

Articolul precedentAutoturismul unui brăilean a fost distrus de un plop doborât de furtună
Articolul următorPericol: şapte persoane sub influenţa alcoolului şi fără acte, oprite în trafic de poliţişti