Aproape 20.000 de țigări oprite la frontiera gălăţeană

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, PTF Oancea, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit şi oprit 19.800 de țigări (990 pachete cu țigări), pe care un bărbat a încercat să le introducă ilegal în ţară şi apoi să le comercializeze.

La sfârșitul săptămânii trecute, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cms. Mihaela Denis Lazăr, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean bulgar.  Vitali K., în vârstă de 22 de ani, era pasager într-un microbuz care mergea în Germania.
În baza profilului de risc, poliţiştii şi vameşii au făcut un control amănunțit al mijlocului de transport. În urma cestuia, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse, în bagajele personale ale tânărului, ţigări de contrabandă. Este vorba despre 19.800 de țigarete (990 pachete cu țigări), de proveniență R. Moldova.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 4.610 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Bărbatul va trebui să plătească o amendă de 5.000 lei, valoarea fiind mai mare decât cea a ţigărilor confiscate.

 

Articolul precedentPericol: şapte persoane sub influenţa alcoolului şi fără acte, oprite în trafic de poliţişti
Articolul următorUPDATE/Un gândac se plimba pe mâncarea unui restaurant din mall-ul gălăţean. Protecţia Consumatorilor a găsit gândaci şi în alte spaţii