Minicroaziere pe Dunăre, o paradă pe strada Domnească, un concert susţinut de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, un spectacol de sunet şi lumini, demonstraţii şi întreceri sportive, de toate acestea vor avea parte gălăţenii, la „Zilele Dunării 2018”, săptămâna viitoare, timp de patru zile, de joi, 28 iunie, până duminică, 1 iulie.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, de la ora 20,00, pe platforma din faţa sediului central al Universităţii „Dunărea de Jos”. Ziua de sâmbătă va fi, însă, cu siguranţă, cea mai aşteptată, pentru că, după un an întreg, gălăţenii vor avea din nou ocazia să se plimbe cu vaporaşele pe Dunăre.

Conform Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, joi, 28 iunie, imediat după festivitatea de deschidere, este programat evenimentul „Galaţi – Capitala Dunăreană a României”. De la ora 20,30 la ora 21,30, gălăţenii sunt invitaţi la un concert susţinut de orchestra, soliştii, corul şi corpul de balet de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, pe strada Domnească, unde vor răsuna valsuri şi fragmente muzicale celebre. De la ora 21,45 la ora 22,00, va avea loc un show de sunet şi lumini.

Vineri, 29 iunie, gălăţenii sunt invitaţi la cea de-a doua ediţie a Summer Parade. Participanţii se vor întâlni, în intervalul orar 18,00-19,00, în zona blocurilor P de pe Faleza Dunării, iar timp de două ore vor „cuceri” strada Domnească, traseul urmând să se încheie în Grădina Publică, unde este programat un flash mob.

Sâmbătă, 30 iunie, gălăţenii se vor putea plimba cu vaporaşele pe Dunăre, vestea bună fiind că, faţă de anul trecut, programul curselor a fost prelungit.

Ziua de duminică, 1 iulie, va fi rezervată concursurilor, demonstraţiilor şi întrecerilor sportive, care se vor desfăşura, între ora 9,00 şi ora 13,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în Grădina Publică, la Bazinul de Înot de la Baia Comunală şi pe platforma Sălii Sporturilor.

Organizarea „Zilelor Dunării 2018” a fost câştigată de SC Dunărea SA, cu o ofertă financiară de 249.500 lei fără TVA.

Articolul precedentPăstrarea locurilor de muncă de la ArcelorMittal Galaţi nu poate fi garantată
Articolul următorO sută de gălăţeni au protestat faţă de modificarea codurilor penale