În jur de o sută de oameni au protestat, miercuri seară, la Galaţi, faţă de modificările pe care parlamentarii le-au adus codurilor penale.

Protestatarii au fluturat steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi au scandat ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Jos PSD” sau ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”.

Manifestanţii au amplasat în piaţeta de lângă Prefectură trei corturi, pe care au lipit fotografii cu Liviu Dragnea, Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă, precum şi mesaje ironice pentru aceştia. De asemenea, protestatarii au avut pancarte cu mesajele: „Persecutaţi rebelii şi vă alegeţi cu o revoluţie”, „Voi apăraţi penalii, noi alegem să vă dăm jos pentru asta”, „Aţi vândut ţara bucată cu bucată, veţi plăti pentru asta”.

Gălăţenii și-au strigat nemulțumirile în faţa Prefecturii mai bine de două ore, în timp ce mai mulţi membri ai USR au strâns semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituției „Fără penali în funcții publice”.

Mii de persoane au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook şi au pornit în marş prin zonele centrale ale oraşelor. Proteste au avut loc la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu, Oradea, Cluj, Ploieşti şi Constanţa.

Articolul precedentPatru zile de distracţie, la „Zilele Dunării 2018”
Articolul următorUn bețiv, acuzat de ultraj asupra unor poliţişti în misiune