Patru oferte s-au primit la licitaţia lansată de Primăria Galaţi pentru transformarea punctelor termice în centrale de cartier. Trei companii susţinute de subcontractori şi un consorţiu intenţionează să se ocupe de această  transformare, care va aduce căldură în casele gălăţenilor, nu însă şi apă caldă.

Cele patru oferte au fost depuse de firmele Primo (cu subcontractorii Gazterm Proiect şi Criomec), Cyclon Tech (cu subcontractorii Automatserv, Gimvest şi Termaexim), Aqva Termo Sanit SRL şi de asocierea Romterm – Calorgal.

Valoarea estimată a contractului pentru achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice este de 3,8 milioane de lei cu TVA. Consilierilor locali au refuzat alocarea acestei sume din creditul de 100 de milioane de lei contractat de Primărie la CEC Bank, dar propunerea va reveni pe mesele aleşilor, în speranţa unui vot favorabil.

În maximum 90 de zile de la semnarea contractului, Galaţiul ar putea avea 20 de centrale termice zonale, în locul unor puncte termice şi staţii centrale de căldură, care, în lipsa agentului termic furnizat în sistem centralizat, s-ar degrada.

Articolul precedentGălăţean condamnat în Marea Britanie, pentru tentativa de răpire a unei adolescente
Articolul următorAglomeraţie de august la Serviciul de Pașapoarte din Galați