Un gălăţean a fost condamnat în Marea Britanie, pentru tentativa de răpire a unei adolescente în vârstă de 17 ani, şi urmează să fie expulzat în România, la finalul anului. Ciprian Romaşcu are 37 de ani şi a fost condamnat la 18 luni de închisoare. El a primit, totodată, interdicţia de a mai intra pe teritoriul britanic timp de cinci ani.

Incidentul s-a petrecut pe 21 ianuarie 2018, în localitatea Connah’s Quay din Ţara Galilor. Când a acostat-o pe tânără, în apropiere locuinţei acesteia, Romaşcu purta un hanorac cu glugă, în încercarea de a-şi ascunde faţa de camerele de supraveghere din zonă. Conform anchetatorilor, el a prins-o pe tânără de mijloc şi a început să o tragă după el, în timp ce fata se zbătea şi ţipa. În cele din urmă, din cauza scandalului, i-a dat drumul tinerei şi a încercat să fugă, dar a fost reţinut la scurt timp de o patrulă de poliţie.

Ciprian Romaşcu a declarat în faţa magistraţilor că nu avea de gând să o răpească pe fată, ci a întrebat-o cum să ajungă la noua lui adresă, unde se mutase de 15 zile. El a argumentat că se rătăcise pentru că era sub influenţa alcoolului. De altfel, pledoaria avocatului său s-a bazat exact pe confuzia cauzată de necunoaşterea limbii şi consumul de alcool.

Arestat pentru tentativă de răpire şi de sechestrare, românul a fost condamnat la 18 luni de închisoare. Romaşcu a mai fost identificat de două adolescente, tot britanice, de 14 ani şi 17 ani, care au declarat că au fost agresate de el. Acestea le-au spus oamenilor legii că au fost lovite de român, care ar fi încercat să le ducă cu forţa într-un loc necunoscut.

Romaşcu locuieşte în Marea Britanie de circa doi ani, ultimul lui domiciliu în România fiind oraşul Galaţi. Presa britanică scrie despre el că nu avea în Regat nicio sursă de venit declarată şi că se ocupa cu trafic de droguri şi proxenetism. Jurnaliştii galezi de la South Wales Argus mai susţin că, în România, există mai multe anchete în curs, în care Romaşcu figurează ca suspect.

Articolul precedentCopiii talentați ai Galațiului, pe scena emisiunii Next Star
Articolul următorPatru oferte pentru transformarea punctelor termice în centrale de cartier