Pasajul pietonal din centrul Galaţiului va fi reabilitat anul viitor

Pasajul pietonal din centrul Galaţiului va fi reabilitat de firmele Tancrad, Lemacons, Proiect şi BTFarch Company, care au câştigat licitaţia lansată de municipalitate.

Oferta declarată câștigătoare are valoarea de 1.979.685,48 de lei fără TVA, din care pentru proiectare sunt prevăzuţi 71.962,97 de lei, iar pentru execuție – 1.907.722,51 de lei. Firmele câștigătoare vor avea la dispoziție 75 de zile pentru proiectare și opt luni pentru execuția lucrărilor.

În cadrul lucrărilor se urmăreşte: eliminarea infiltrațiilor, reparații la pardoseli, pereți, tavane, trepte, balustrade, înlocuirea finisajelor, realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, ce vor proteja scările de intemperii, lucrări de instalații electrice şi hidroedilitare.

Modernizarea pasajului a fost estimată în 2015 la suma de 1.469.332 de lei. În septembrie anul acesta, când s-a votat în Consiliul Local, valoarea estimată a investiţiei a ajuns la 2.872.228 de lei.

Reabilitarea pasajului pietonal „Dunărea” face parte dintr-un amplu program de modernizare a centrului municipiului Galați. După modernizare, pasajul va găzdui diverse expoziţii de artă şi design.

Articolul precedentAlte opt clădiri neîngrijite din Galați vor fi supraimpozitate cu 500%
Articolul următorProduse de contrabandă, confiscate din maşina unei moldovence