Alte opt clădiri neîngrijite din Galați vor fi supraimpozitate cu 500%

Alte opt clădiri neîngrijite din Galați vor fi supraimpozitate cu 500%, în urma votului consilierilor locali din ultima ședință a acestui an. Numărul oficial al imobilelor din oraş care riscă să se prăbuşească peste trecători a ajuns astfel la 14.

Galaţiul are încă din 2016 un Regulament privind identificarea şi evaluarea clădirilor neîngrijite de pe raza municipiului, în vederea aplicării impozitului majorat, însă abia în 2018 a început punerea lui în aplicare. Conform acestui regulament, „prin clădire neîngrijită se înţelege clădirea aflată în stare avansată de degradare, insalubră, cu faţada nereparată, cu geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură”.

Identificarea clădirilor „neîngrijite” o face Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Galaţi. Proprietarii acestor imobile sunt notificaţi să remedieze deficienţele, iar dacă nu se conformează în şase luni, aleşii locali au posibilitatea legală de a le majora impozitul cu 500 la sută.

Cele opt clădiri care tocmai au fost încadrate în această categorie şi vor fi supraimpozitate se află la adresele: strada Nicolae Holban nr. 30 (două apartamente), strada Dr. Carnabel nr. 3, strada Traian nr. 10, strada Lebedei nr. 1 (proprietate a companiei Poşta Română), strada Dobrogei nr. 3, strada Ştiinţei nr. 11, strada Episcop Melchisedec Ştefănescu nr. 22 (proprietate a societăţii Confort SA) şi strada Mihai Bravu nr. 32 (proprietate a CFR SA).

Prima clădire din Galaţi declarată neîngrijită şi care va fi supraimpozitată cu 500 la sută a fost fostul Cinematograf „Republica”, de pe strada Domnească nr. 25. Au urmat, apoi, Blocul C de pe Domnească nr. 144 şi alte câteva clădiri de pe aceeaşi stradă.

Articolul precedentȘoferi gălățeni prinși de polițiști la volan, sub influența alcoolului
Articolul următorPasajul pietonal din centrul Galaţiului va fi reabilitat anul viitor