Societatea APA CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că în intervalul 19-20 ianuarie 2023 se vor executa lucrări de cuplare a tronsonului de conductă magistrală de aducțiune apă brută de profunzime Dn1000mm PEHD (subtraversare Drum Centură), executat în cadrul obiectivului de investiții al Consiliului Județului Galați „Extindere și modernizare drum centură – varianta ocolitoare a municipiului Galați – deviere utilități”. 

În toată perioada lucrărilor de cuplare a noului tronson de conductă magistrală, care necesită scoaterea din funcție a conductei magistrale de aducțiune Dn1000mm Șerbești-Galați, Operatorul APA CANAL S.A. Galați va lua măsuri de asigurare a necesarului de apă brută pentru Stația Filești prin conducta de aducțiune Dn800mm Șerbești-Galați și va efectua manevrele necesare suplimentării necesarului de apă pentru consumatorii din municipiul Galați cu debit din sursa de suprafață.

Lucrările executate vor conduce la sistarea apei în zilele de 18, 19 și 20 ianuarie 2023 pentru consumatorii casnici și agenți economici din str. Drumul de Centură, partea stângă pe sensul de mers din str. Brăilei până în str. Levaditti, respectiv imobilele din Drumul de Centură nr.88-240.

”APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziția acestor clienți cisterne cu apă. Cereri suplimentare pot fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.

De asemenea, în perioada 18-21 ianuarie 2023 (inclusiv), pentru a avea posibilitatea asigurării apei potabile în parametri pe parcusul zilei pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești, suntem nevoiți să procedăm la furnizarea apei cu presiune redusă pe timpul nopții.

Reamintim ca arealul arondat stației este cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct), Cartier I.C. Frimu, Cartier Filești, Sat Filești, Cartier Micro 38, Cartier Micro 39A, Cartier Micro 39B, Cartier Micro 39C, Cartier Micro 40, Cartier Micro 13B.

Societatea Apa Canal SA Galați asigură numai asistența tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere conductă magistrală, închidere și deschidere vane, funcție de evoluția lucrărilor executate de către constructor.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Totodată, rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei” transmit reprezentanții APA CANAL Galați, printr-un comunicat de presă.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentEXPLOZIV: Cum a vrut ȚIRIAC să pună mâna pe ARO – Cine a oprit TUNUL uriaș – Uzina, vândută pentru 150 de mii de dolari
Articolul următorPercheziții în punctele de trecere a frontierei din România și Republica Moldova